Nieuws Coronavirus

Naar aanleiding van de persconferentie van 13 oktober willen we u op het volgende wijzen:
Onze (bewegings)activiteiten kunnen doorgaan in onze buurtcentra. Uiteraard hanteren we overal de 1.5 meter afstand en de overige hygiëne maatregelen waaronder het dragen van mondkapjes in de publieke ruimte (zie ook het nieuwsbericht hieronder).

Op de website van de Rijksoverheid staat het volgende over de beweegactiviteiten: “Voor groepslessen bij individuele sporten (zoals bootcamp, yoga of spinning) geldt het maximale aantal van 30 personen per ruimte binnen. Buiten zijn groepen van maximaal 4 personen toegestaan.” Een aantal activiteiten buiten kunnen helaas niet in de huidige vorm doorgaan, daarover ontvangen deelnemers vanzelf meer informatie. U kunt ook contact opnemen met een van onze buurthuizen als u vragen heeft. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naar aanleiding van het dringende advies van 2 oktober om mondkapjes te gaan dragen in voor publiek toegankelijke gebouwen hebben we besloten om ook in onze buurtcentra (Inside54, Spectrum begane grond en Schuilhoek) mondkapjes te gaan dragen. 
  • Het gaat om ruimtes waar personen geen vaste plek hebben en waar de 1,5 meter afstand niet altijd gehanteerd kan worden, dus in de gang en buffet/barruimte.
  • Als je naar het toilet gaat of koffie/thee gaat halen, zet je het mondkapje op.
  • De overige regels blijven uiteraard ook van kracht zoals handen ontsmetten, 1,5m afstand, niezen/hoesten in elleboog etc.
  • Dit geldt voor personen vanaf 13 jaar.
  • Mensen nemen zelf een mondkapjes mee.
Heeft u geen mondkapje? Wij zorgen dat we genoeg mondkapjes hebben om iedereen die deze week ons buurtcentrum voor het eerst betreedt, er 1 te geven. We gaan er vanuit dat u zich aan onze hygiëneregels houdt. Excuses voor het ongemak.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Buurtcentra de Schuilhoek en het Spectrum zijn weer open. Ook Inside54 in Broekpolder is gedeeltelijk weer open.
Het overgrote deel van de activiteiten en bijeenkomsten is weer gestart per september.

Alles uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van de Rijksoverheid en onze veiligheidsregio. Zo hebben we bijvoorbeeld per ruimte berekend hoeveel personen maximaal aanwezig mogen zijn. Het kan zijn dat bepaalde activiteiten met kleinere groepen starten. Er is handgel/handalcohol bij de ingang aanwezig en we verzoeken tafels en stoelen die gebruikt zijn, schoon te maken na gebruik.

We vragen iedereen (deelnemers, docenten, personeel) om bij verkoudsheidsklachten thuis te blijven. Dit kan betekenen dat activiteiten of bijeenkomsten vlak voor aanvang afgebeld moeten worden.
Wij vragen hiervoor begrip.

Voor alle activiteiten en bijeenkomsten geldt: deelnemen kan alleen als deelnemers aangemeld of uitgenodigd zijn.
  
Spontaan binnenlopen met een vraag, de krant lezen of een kopje koffie drinken is helaas nog niet mogelijk. Een boek lenen kan; de boekenkast van de Schuilhoek staat deels buiten en deels in de gang.
 
Onze Sociaal Werkers zijn veel in de buurten en wijken van Heemskerk aanwezig. Zij zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar voor uw vragen.

Het Spectrum 0251 207777
De Schuilhoek 0251 253054
Inside54 06 14978742 / 06 33084354
Cursusbureau 0251 207725
Brede School Heemskerk 06 41131507 / 06 14978728