Kind & Taal

Wij bieden op verschillende manieren taalondersteuning aan kinderen.

Heemskerk leest voor!

Voorlezen prikkelt de taalontwikkeling van kinderen, vergroot hun woordenschat en het plezier in taal. Heemskerk leest voor! is voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. De vrijwilliger leest voor, doet taalspelletjes, zingt samen liedjes en leert de ouders dit ook te doen. Daarnaast bezoekt de voorlezer samen met kind en ouder(s) de bibliotheek.

Heemskerk leest mee!

In groep 3 leren kinderen zelf lezen. Het is daarbij belangrijk om thuis regelmatig te oefenen. Daarnaast blijft op deze leeftijd het voorlezen ook belangrijk. Meedoen is leuk en leerzaam voor ouder en kind. De vrijwilliger leest voor en begeleidt het kind met zelf lezen, doet taalspelletjes en leert de ouders dit ook te doen.

Letterbende

Letterbende is een activiteit voor kinderen uit groep 4 en 5 die moeite hebben met taal; we oefenen op speelse wijze de woordenschat en het taalbegrip. We lezen samen een boek, doen taalspelletjes en maken leuke rijmpjes. Kosten: € 36,- per schooljaar (te betalen in 3 termijnen)
Wanneer & waar: dinsdag van 16.00 -17.00 uur in Inside54, Broekpolder. > Aanmelden

Oefenklas

Voor kinderen uit groep 5 en 6. Zij kunnen hier individueel of samen extra oefenen met onderwerpen waar zij op school moeite mee hebben, bv. keersommen, digitaal klokkijken, woordenschat en begrijpend lezen. We gebruiken verschillende werkvormen, zoals tafelbingo, geld tellen, winkeltje spelen. Kosten: € 12,- per 12 lessen.
Wanneer & waar: maandag 16.00 - 17.00 in het Spectrum. > Aanmelden

Vrijwilliger worden?

Bij Heemskerk leest voor en Heemskerk leest mee bezoek je als vrijwilliger de gezinnen elke week thuis, om voor te lezen, samen een liedje te zingen of een taalspelletje te doen. Samen met het gezin brengen zij een bezoek aan de bibliotheek.

Informatie & contact

E of T 0251 207737