Contactblad

De sociaal werkers ondersteunen het Contactblad voor senioren.
Bewoners in Heemskerk van 66 jaar en ouder ontvangen dit digitaal of in de brievenbus. E
Klik hier voor de digitale versie

Feestelijke bekrachting samenwerking Welschap - Tweespan

Peuterspeelzaal de Karekiet, Welzijn, Brede School Heemskerk, BSO Ratatouille en Tweespan zorgen samen voor onderwijs, kinderopvang en activiteiten voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Die goede samenwerking gaan zij de komende jaren graag verder vormgeven en zij gaan daar ouders bij betrekken. Bestuurders Bert de Kreij van OPO IJmond en Tilly Kersten van Welschap tekenden daarom donderdag 6 juli op feestelijke wijze hiervoor een intentieverklaring op de speelplaats van deze locatie. (6 juli 2017) > Filmpje 251TV

Heroes of the Cruyff Court toernooi

Samen met Streetcorner Work, Sport Service kennemerland en een zestal jongeren (The Heroes) organiseerde Welschap Welzijn op 25 mei 2017 een regionaal Heroes of the Cruyff Court toernooi - 6vs6 - op het Heemskerkse Cruyff Court. Diverse meiden- en jongensteams streden om een plaats voor de finale in Deventer. De kracht achter Heroes of the Cruyff Court is dat jongeren dit - met ondersteuning waar nodig - vooral zelf organiseren. Bekende voetballers werden uitgenodigd en er waren enkele side-events, zoals een pannakooi, voetbalarena en een springkussen. Met al deze ingrediënten was het een succesvolle dag. (25 mei 2017)

Expositie Dichter bij Dementie nog tot 1 maart in het Spectrum

De expositie 'Dichter bij Dementie' is tot stand gekomen door veertien lokale dichters in contact te brengen met mensen met dementie en hun naasten. De dichters hebben hun verhaal verwoord en Michel Mulder heeft dit vervolgens in beeld gebracht. Deze expositie ‘reist’ tegelijkertijd rond in 5 gemeenten in de IJmond en is in Heemskerk op de laatste locatie aangekomen.. De expositie is nog te bewonderen tot 1 maart 2017 in buurtcentrum het Spectrum, Lauraplein 1 in Heemskerk. Maandag t/m donderdag van 8.45 - 16.30 en 19.00 - 22.30. Vrijdag van 8.30 - 11.30 uur. (februari 2017)

Netwerk Vrijwillige Inzet en Mantelzorgondersteuning

Met ingang van 1 januari 2017 geven Welschap Welzijn, Stichting Welzijn Beverwijk, ViVa! Zorggroep (MaatjeZ), Socius en MEE & De Wering gezamenlijk vorm aan de ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers, na een gunning van deze opdracht door de gemeenten Heemskerk en Beverwijk. (januari 2017)
Lees meer...
 

Buurtcadeau Oranje Fonds voor Welschap

Het Oranje Fonds verraste het jeugdwerk van Welschap met het Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. € 3000. In april viel in Heemskerk een Straatprijs van de Postcodeloterij. Het Oranje Fonds verblijdt dan een lokale organisatie die investeert in de buurt en zich inzet voor ontmoeting van buurtbewoners en lokale samenhang met het Oranjefonds Buurtcadeau.Het Oranje Fonds investeert op allerlei manieren in de buurt, in activiteiten en accommodaties, in de Burendag en met Appeltjes van Oranje. Welschap is blij met het Buurtcadeau. Van het geld schaft zij een geluidsinstallatie, partytent en klaptafels en spellen aan om in te zetten bij de vele buurtactiviteiten die zij samen met bewoners - jong en oud - organiseert. (juli 2016)