Taalondersteuning

Op verschillende manieren bieden wij ondersteuning aan mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en/of met het spreken van de Nederlandse taal.

Conversatie Nederlands

Om Nederlands spreken te leren en te verbeteren zijn in de buurtcentra verschillende groepen. Als mensen zich aanmelden, ontvangen zij een uitnodiging voor een intakegesprek. Alleen inwoners van Heemskerk kunnen zich aanmelden. Meer informatie

DigiTAAL Lokaal

Hulp en ondersteuning bij het gebruik van de computer, tablet en/of smartphone en de mogelijkheid om Nederlands te leren en typles te volgen. Kosten: € 2,50 per keer; € 1,00 bij minimum inkomen.
Wanneer & waar: donderdag van 13.00 -14.00 uur in het Spectrum

Stap-In

Lezen en schrijven kan soms lastig zijn. Het maakt niet uit of Nederlands je moedertaal is of juist niet. Bij StapIn helpen vrijwilligers je individueel of in een klein groepje om beter te leren lezen en/of schrijven. In blokken van 4 weken werk je aan een thema, bijvoorbeeld werk of vriendschap.

Taalcarrousel

Wat is er mooier dan bij een kopje koffie of thee een-op-een met elkaar praten in het Nederlands? De deuren van het buurtcentrum staan open voor leergierige anderstaligen en voor iedereen die hen daarbij wil helpen. Meedoen kan per keer en kost 1 euro.
Wanneer & waar: vrijdag van 13.00 - 14.30 in het Spectrum

Taalcafé bij Salon Schuilhoek

Onder leiding van vrijwilligers praten vrouwen in het Nederlands over allerlei onderwerpen.
Wanneer & waar: woensdagochtend 10.15 - 11.15 uur in de Schuilhoek

Taalpunt Welschap - SPA

Voor mensen met vragen over het leren en verbeteren van de Nederlandse taal.
Hoe leer ik beter Nederlands spreken; wat zijn de mogelijkheden voor Nederlandse les; waar kan ik terecht om mijn Nederlands te verbeteren?
Wanneer & waar: donderdag van 12.30 - 13.30 uur in het Spectrum

Hulp bij lezen en schrijven

Lastige brieven lezen, een sollicitatiebrief schrijven, thuis de administratie beheren of een cursus volgen is voor veel Nederlanders niet gemakkelijk. Welschap biedt hulp op maat, individueel of in een kleine groep. We houden rekening met de persoonlijke omstandigheden en behoefte van mensen. Meer informatie over laaggeletterdheid...

Informatie & contact

E - T 06 42985759
E - T 06 19965444

Voor taalondersteuning werken wij samen met o.a.
Stichting Participatie Anderstaligen en de Bibliiotheek