Wandelen langs oude gebouwen

Ga mee terug in de tijd. In samenwerking met de Historische Kring Heemskerk organiseren wij op vrijdag 17 augustus een wandeling langs oude gebouwen in het centrum van Heemskerk. Ongetwijfeld bent u wel eens langs deze gebouwen gefietst, gelopen of gereden, maar kent u de geschiedenis er van waarschijnlijk niet. Een gids van de Historische Kring Heemskerk vertelt het verhaal over deze markante gebouwen tijdens de wandeling. Bij sommige gebouwen nemen we een kijkje binnen. De rondleiding duurt ongeveer een uur. We starten om 14.00 uur vanaf buurtcentrum het Spectrum waar we ook eindigen. Na afloop kunnen we onder het genot van een kopje koffie of thee napraten.
Kosten € 3,50 p.p. (inclusief koffie/thee). Betalen kan op de dag zelf bij de gids.
Wilt u meewandelen? Dan kunt u zich aanmelden via email: of telefoon: 207777 (buurtcentrum het Spectrum) en 06 245 20 326 (Gonul Guler, Sociaal Werker Welschap).

Odensehuis

Het Odensehuis Schuilhoek is een activiteit voor mensen uit Heemskerk met lichte geheugenproblemen, hun mantelzorgers en bewoners die meer informatie willen hierover.

Elke maandag en donderdag zijn zij welkom om activiteiten te doen en gezamenlijk te lunchen. Mensen komen zelfstandig naar het buurtcentrum.

Als vrijwilliger ben je luisterend oor, hulp bij de verschillende soorten activiteiten en help je mee met het inkopen en bereiden van de lunch, samen met de deelnemers. Zij zijn leidend in het soort activiteit. We kunnen af en toe in de grote zaal, in de tuin, een stukje lopen en soms sporten in Marquant met de hele groep.

De deelnemers hebben geen indicatie nodig, zij betalen ook alleen voor de activiteiten en de lunch. Tijdens de Odensehuis activiteit is er altijd een professional van de Zorgspecialist aanwezig.

Ben je enthousiast? Heb je affiniteit met mensen met geheugenproblemen en met senioren? Dan nodigen we je uit om contact op te nemen vanaf 2 juli. Je komt ons team versterken en brengt je eigen talent en gezelligheid mee. We zijn heel nieuwsgierig naar jou!