Bent u enthousiast voor iets, meldt u dan aan!

Vrouwelijke digitale vrijwilliger gezocht voor Internetcafé buurtcentrum 'tSpectrum

Voor het Internetcafé wordt een vrouwelijke vrijwilliger gezocht. Iemand die kennis en ervaring heeft met een iPad, een tablet, een smartphone en Windows10. Met een sociale instelling, die geduld en humor heeft en kan omgaan met verschillende niveau’s. Vanwege de samenstelling van het team vrijwilligers is een vrouw gewenst .

Het Internetcafé is bedoeld voor mensen die weinig gelegenheid hebben om met een computer om te (leren) gaan of te gebruiken. Vrijwilligers helpen deelnemers een stapje verder met hetgeen hij/zij wil leren. Elke donderdag, behalve tijdens schoolvakanties, van 13.00 tot 14.00 uur is iedereen van harte welkom in buurtcentrum het Spectrum, Lauraplein 1 te Heemskerk. De kosten bij een minimum inkomen is € 1; daarboven € 2,50.

Bent u nieuwsgierig? Kom dan langs bij het Internetcafé om een kijkje te nemen of neem contact op met Pauline Snijders, M 06-51657585 of E

Respijtzorgvrijwilliger

Iemand die voor zijn/haar partner, ouders of kind zorgt, raakt als mantelzorger vaak overbelast. Een moment in de week de zorg aan een ander over te laten, kan veel betekenen. Als respijtzorgvrijwilliger ben je die ander en ontlast je de mantelzorgers tijdelijk, een moment in de week. Dat kan zijn met de zieke of demente een spelletje doen of een puzzel maken. Een rondje lopen met rollator of rolstoel. Of gewoon gezellig kletsen over vroeger of naar sport op tv kijken. Er zijn vaak voldoende dingen te doen - groot of klein - waardoor degene die de zorg ontvangt uitkijkt naar uw bezoek. De mantelzorger kan tijdens uw bezoek even iets voor zichzelf doen, naar de markt, sporten of met een gerust hart een wandeling maken met een vriend(in). We zoeken mensen met een luisterend oor, interesse in de ander en een opgeruimd karakter, die hun gezelschap aanbieden. Het is niet moeilijk of ingewikkeld, wel bijzonder. Waar nodig krijgt u ondersteuning en contact met andere respijtzorgvrijwilligers is ook mogelijk.
Informatie & contact: E , T 06 4845763.

Gastheer/vrouw bij de buurtkoffie

Vindt u het leuk om met verschillende mensen om te gaan, kunt u goed luisteren en gemakkelijk een gesprek gaande houden en samenwerken; en bent u 40 jaar of ouder?
Elke laatste maandag van de maand drinken buurtbewoners koffie in het Spectrum. Wij zoeken hierbij een gastheer-gastvrouw.
Waar: Buurtcentrum het Spectrum, Lauraplein 1 Heemskerk
Wanneer: elke laatste maandag van de maand van 10.00 tot 11.30 uur
Informatie & contact: E - T 06 19965444

Beheervrijwilliger voor woensdagavond en weekend

Voor het weekend (overdag) en voor de woensdagavond zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die bij activiteiten het buurtcentrum wil beheren. Deze vrijwilliger is in het bezit van een BHV diploma en de instructie verantwoord alcoholgebruik (IVA) (kunnen gehaald worden op kosten van Welschap), zijn verantwoordelijk voor reilen en zeilen, voor het openen en sluiten van het pand. Uiteraard is hiervoor een ruime inwerkperiode en staat er per keer een vergoeding tegenover.
Waar:  buurtcentrum de Schuilhoek e/o buurtcentrum het Spectrum
Informatie & contact: E - T 06 19935966

Taalvrijwilliger

Als taalvrijwilliger bent u gekoppeld aan iemand die moeite heeft met lezen en schrijven en Nederlands als moedertaal heeft. U komt wekelijks enkele uurtjes bij elkaar op een zelf gekozen tijd en plaats. Bijvoorbeeld in het buurtcentrum of bij u of uw taalmaatje thuis. Met hulp van een basistraining en goed materiaal helpt u om het lezen en schrijven te verbeteren. U heeft contact met andere taalvrijwilligers, wisselt uw ervaringen uit en deelt uw kennis. U krijgt ondersteuning van de coördinator laaggeletterdheid. U houdt van taal en u helpt graag andere mensen. Deskundigheid is niet vereist.
Wanneer: Enkele uurtjes per week op een door u en uw taalmaatje gekozen dag en tijd.
Informatie & contact: E   - T 06 42985759

Fietsles geven

Aan migrantenvrouwen die willen leren fietsen. De lessen zijn vanuit buurtcentrum De Schuilhoek op de nabijgelegen skatebaan en omgeving. Fietsen zijn aanwezig.
Wanneer: voorjaar of najaar wekelijks op woensdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur
Waar: Buurtcentrum De Schuilhoek en de skatebaan Cornelis Geelvinckstraat.
Informatie en contact:  E T (0251) 253054

Maatjesproject Heemskerk

Het Maatjesproject zoekt vrijwilligers - maatjes - die wij in contact brengen met ouderen en mensen die door psychiatrische of sociale problemen in een isolement zijn gekomen, om samen activiteiten te ondernemen waarbij ontspanning, onderling contact en het doorbreken van het isolement voor op staan. Klik hier voor meer informatie

Vrijwilligerswerk bij activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking

Klik hier voor de mogelijkheden