Bent u enthousiast voor iets, meldt u dan aan!

Klaverjassen

Samen met andere vrijwilligers meedraaien in de uitvoering van het klaverjassen.
Tafelindeling verzorgen, kaarten uitdelen, telling controleren, totaaltelling bijhouden, tafels en stoelen na afloop opruimen.
 • Wanneer: Maandag 19.00 tot 22.30 uur
 • Waar: Buurtcentrum Het Spectrum, Lauraplein 1 Heemskerk
 • Informatie & contact: Magda Vermeij, T 207779 E

Respijtvrijwilliger

Iemand die voor zijn/haar partner, ouders of kind zorgt, raakt als mantelzorger vaak overbelast. Een moment in de week de zorg aan een ander over te laten, kan veel betekenen. Als respijtzorgvrijwilliger ben je die ander en ontlast je de mantelzorgers tijdelijk, een moment in de week. Dat kan zijn met de zieke of demente een spelletje doen of een puzzel maken. Een rondje lopen met rollator of rolstoel. Of gewoon gezellig kletsen over vroeger of naar sport op tv kijken. Er zijn vaak voldoende dingen te doen - groot of klein - waardoor degene die de zorg ontvangt uitkijkt naar uw bezoek. De mantelzorger kan tijdens uw bezoek even iets voor zichzelf doen, naar de markt, sporten of met een gerust hart een wandeling maken met een vriend(in). We zoeken mensen met een luisterend oor, interesse in de ander en een opgeruimd karakter, die hun gezelschap aanbieden. Het is niet moeilijk of ingewikkeld, wel bijzonder. Waar nodig krijgt u ondersteuning en contact met andere respijtzorgvrijwilligers is ook mogelijk.
 • Informatie & contact: E , T 06 48457632.

Gastheer/vrouw bij de buurtkoffie

Vindt u het leuk om met verschillende mensen om te gaan, kunt u goed luisteren en gemakkelijk een gesprek gaande houden en samenwerken; en bent u 40 jaar of ouder?
Elke laatste maandag van de maand drinken buurtbewoners koffie in het Spectrum. Wij zoeken hierbij een gastheer-gastvrouw.
 • Waar: Buurtcentrum het Spectrum, Lauraplein 1 Heemskerk
 • Wanneer: elke laatste maandag van de maand van 10.00 tot 11.30 uur
 • Informatie & contact: E , T 06 19965444

Taalvrijwilliger

Als taalvrijwilliger bent u gekoppeld aan iemand die moeite heeft met lezen en schrijven en Nederlands als moedertaal heeft. U komt wekelijks enkele uurtjes bij elkaar op een zelf gekozen tijd en plaats. Bijvoorbeeld in het buurtcentrum of bij u of uw taalmaatje thuis. Met hulp van een basistraining en goed materiaal helpt u om het lezen en schrijven te verbeteren. U heeft contact met andere taalvrijwilligers, wisselt uw ervaringen uit en deelt uw kennis. U krijgt ondersteuning van de coördinator laaggeletterdheid. U houdt van taal en u helpt graag andere mensen. Deskundigheid is niet vereist.
 • Wanneer: Enkele uurtjes per week op een door u en uw taalmaatje gekozen dag en tijd.
 • Informatie & contact: E , T 06 13278736

Fietsles geven

Aan vrouwen die willen leren fietsen. De lessen zijn vanuit buurtcentrum De Schuilhoek op de nabijgelegen skatebaan en omgeving. Fietsen zijn aanwezig.
 • Wanneer: voorjaar of najaar wekelijks op woensdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur
 • Waar: Buurtcentrum De Schuilhoek en de skatebaan Cornelis Geelvinckstraat.
 • Informatie en contact:  E T 06 41131454

Maatjesproject Heemskerk

Het Maatjesproject zoekt vrijwilligers - maatjes - die wij in contact brengen met ouderen en mensen die door psychiatrische of sociale problemen in een isolement zijn gekomen, om samen activiteiten te ondernemen waarbij ontspanning, onderling contact en het doorbreken van het isolement voor op staan. Klik hier voor meer informatie

Vrijwilligerswerk bij activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking

Klik hier voor de mogelijkheden