Bent u enthousiast voor iets, meldt u dan aan!

KomBinnen!

Welschap Welzijn zoekt vrijwilligers voor een nieuw te starten activiteit: KomBinnen! Een plek voor mensen die zich eenzaam of alleen voelen. Misschien door een ingrijpende gebeurtenis in hun leven, een blijvende ziekte, beginnend geheugenverlies, het verlies van een naaste. Hier kunnen mensen even een kop koffie drinken, hun verhaal kwijt, of misschien gewoon er alleen even 'zijn'. We zorgen voor een informele en veilige sfeer. Vrijwilligers bieden een warm welkom en een luisterend oor. Als vrijwilliger zorg je ervoor dat de bezoekers zich op hun gemak voelen.
Het is elke vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur in Buurtcentrum de Schuilhoek, van Bronckhorststraat 1 te Heemskerk.
Wij zoeken vrijwilligers die:
 • Goed kunnen luisteren en signalen oppikken
 • Om kunnen gaan met verlies
 • Oprechte interesse hebben in de mens
 • Een vriendelijke uitstraling en open houding hebben
 • De handen uit de mouwen kunnen steken én op hun handen kunnen zitten indien de situatie dat vereist.
Wat bieden we:
 • Waardering van de bezoekers
 • Praktische educatie
 • Vrijwilligers bedankavond en kerstattentie
 • Een vrijwilligersbeleid
 • Een VOG is vereist, de kosten hiervoor worden door Welschap vergoed.
Meer informatie of je aanmelden voor een gesprek bij Ingrid Dudink, tel. 06-48457632 of

Vrijwilligsters Klaverjassen voor vrouwen op dinsdagmiddag

De klaverjasgroep specifiek voor vrouwen van buurtcentrum het Spectrum is op zoek naar een vrijwilligster die het leuk vindt om deze groep te begeleiden. Samen met een andere vrijwilligster wordt de zaal klaargezet en na afloop weer opgeruimd, de puntentelling gecontroleerd en de presentielijst bijgehouden. Er wordt elke week geklaverjast op de dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur behoudens de schoolvakanties.
Informatie en contact: Magda Vermeij, tel. 0251 207777 of e-mail 

Bar- en baliemedewerkers

Voor de bar- en baliediensten zoeken we vrijwilligers met affiniteit met horeca. U bent gastvrouw/gastheer bij de buurtcentra en de eerste die de bezoekers ontvangt. U bedient het koffieapparaat, de vaatwasser, de kassa en eventueel de wasmachine/droger. U schenkt (fris)drankjes in en tapt eventueel (in de namiddag) een biertje. Ook kunt u netjes de telefoon aannemen en mensen te woord staan.
U wordt goed ingewerkt voor u zelfstandig een ochtend of middag kan draaien. Voor de avond/weekend kunt u ook in aanmerking komen, maar daarvoor heeft u een aparte training nodig (BHV). Mocht u daar belangstelling voor hebben, dan kunt u dat aangeven. Voor barmedewerkers is een training ‘Verantwoord alcohol schenken’ verplicht. Die wordt door Welschap aangeboden.
Meer informatie of u wilt zich aanmelden? Op maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag kunt u tussen 13.00 en 17.00 uur bellen met Ria Zieltjens: 0251-253054.

Hulp bij de fietsvierdaagse

De Heemskerkse Fietsvierdaagse laat mensen jaarlijks een of meerdere dagen genieten van gevarieerde routes en fietsafstanden en is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om samen met de groep:
 • Eén keer in de maand te vergaderen.
 • Routes uit te zetten en na te rijden.
 • Te helpen bij het binnen halen van sponsoren en adverteerders.
 • Tijdens de Fietsvierdaagse begin augustus een van de stempelposten te bezetten.
 • Tijdens de Fietsvierdaagse routes te kopiëren.
 • Tjdens de Fietsvierdaagse verdere hand- en spandiensten te verrichten.
‚ÄčBij interesse of voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Magda Vermeij via 0251-207779 of per email:

Gastheer/vrouw bij de buurtkoffie

Vindt u het leuk om met verschillende mensen om te gaan, kunt u goed luisteren en gemakkelijk een gesprek gaande houden en samenwerken; en bent u 40 jaar of ouder?
Elke laatste maandag van de maand drinken buurtbewoners koffie in het Spectrum. Wij zoeken hierbij een gastheer-gastvrouw.
Waar: Buurtcentrum het Spectrum, Lauraplein 1 Heemskerk
Wanneer: elke laatste maandag van de maand van 10.00 tot 11.30 uur
Informatie & contact: E , T 06 19965444

Taalvrijwilliger

Als taalvrijwilliger bent u gekoppeld aan iemand die moeite heeft met lezen en schrijven en Nederlands als moedertaal heeft. U komt wekelijks enkele uurtjes bij elkaar op een zelf gekozen tijd en plaats. Bijvoorbeeld in het buurtcentrum of bij u of uw taalmaatje thuis. Met hulp van een basistraining en goed materiaal helpt u om het lezen en schrijven te verbeteren. U heeft contact met andere taalvrijwilligers, wisselt uw ervaringen uit en deelt uw kennis. U krijgt ondersteuning van de coördinator laaggeletterdheid. U houdt van taal en u helpt graag andere mensen. Deskundigheid is niet vereist.
Wanneer: Enkele uurtjes per week op een door u en uw taalmaatje gekozen dag en tijd.
Informatie & contact: E , T 06 13278736

Vrouwelijke fietsvrijwilligers gezocht

Die vrouwen willen leren fietsen. Deze lessen worden gegeven vanuit buurtcentrum De Schuilhoek op de nabijgelegen skatebaan. Fietsen hiervoor zijn aanwezig. Als de vrouwen goed kunnen fietsen, gaan ze (met een vrijwilliger) de weg op.
Wanneer: september t/m november 2019 en van mei t/m juli 2020 wekelijks op woensdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur.
Waar: Buurtcentrum De Schuilhoek en de skatebaan Cornelis Geelvinckstraat.
Het gaat om het helpen op de fiets en ervan af. Leren remmen, stuur goed recht houden. Het aanleren van omkijken en het stuur recht houden, vinger uitsteken etc. Theorie wordt ook aangeleerd in het buurtcentrum. Pas daarna kunnen de vrouwen de straat op. Enthousiasme en vrolijkheid is belangrijk om de dames tot doorzetten te motiveren.
Interesse of info? Susan Konijn: E of T 06 41131454.

Maatjesproject Heemskerk

Het Maatjesproject zoekt vrijwilligers - maatjes - die wij in contact brengen met ouderen en mensen die door psychiatrische of sociale problemen in een isolement zijn gekomen, om samen activiteiten te ondernemen waarbij ontspanning, onderling contact en het doorbreken van het isolement voor op staan. Klik hier voor meer informatie

Vrijwilligerswerk bij activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking

Klik hier voor de mogelijkheden